Hexalab Laboratorije

O nama

Zavod za laboratorijsku dijagnostiku “Hexalab” je prva privatna zdravstvena ustanova te vrste u zemlji, osnovana u decembru 1993.godine. Iskustvo stečeno tokom prethodnih 20 godina uspešnog rada, primena najsavremenijih metoda, kao i stručnost, posvećenost i profesionalizam svih zaposlenih uz striktnu primenu najstrožih standarda kvaliteta doveli su do toga da više od tri miliona pacijenata svoje poverenje pokloni Zavodu “Hexalab”.

“Hexalab” je zdravstvena ustanova u kojoj korisnici mogu dobiti najširi mogući spektar laboratorijskih analiza koje se rade po najsavremenijim, svetski priznatim metodama sa najkvalitetnijom i najpouzdanijom laboratorijskom opremom i reagensima vrhunskih svetskih proizvođača.
U Zavodu “Hexalab” je zaposleno 75 zdravstvenih radnika i saradnika, od kojih je oko 60 direktno angažovano na pripremi, izvođenju i kontroli laboratorijskih ispitivanja. Zavod “Hexalab” sarađuje sa velikim brojem zdravstvenih ustanova, i ordinacija u Beogradu i širom Srbije, pružajuci ugovorom definisane laboratorijske usluge njihovim pacijentima. Osim toga, imamo dugogodišnje iskustvo u organizaciji i realizaciji preventivnih, sistematskih pregleda zaposlenih u brojnim kompanijama.

Sa ponosom ističemo da smo prva privatna zdravstvena ustanova koja je ispunila sve neophodne zahteve i od avgusta 2006. god. sertifikovana prema SRPS ISO 9001:2001 standardu , a od aprila 2007. god. i akreditovana prema SRPS ISO/IEC 17025:2006 standardu.
Prostorije centralne laboratorije Zavoda “Hexalab”, u kojima se vrše sva laboratorijska ispitivanja, nalaze se Ulici Mite Cenića 11, organizovane u namenski adaptiranih 900 m2 sopstvenog prostora.
Pored navedene, centralne lokacije, Zavod svoje usluge uzimanja uzoraka i izdavanja rezultata pruža korisnicima na još deset razlicitih lokacija.

Terenska služba, u čijem sastavu je deset patronažnih ekipa, pruža usluge uzorkovanja i dostave rezultata na celoj teritoriji Beograda, Pančeva i Pazove, tokom celog dana. Ove ekipe terenske službe ujedno obezbeđuju transport uzoraka i sa navedenih lokacija u centralnu jedinicu Zavoda, pod adekvatnim, strogo kontrolisanim uslovima.

Rukovodeći se misijom da “Hexalab” postoji da bi ljudima koji brinu o svom zdravlju pružio najkvalitetnije i najpreciznije laboratorijske usluge i dao šansu da pravovremeno reaguju, težimo da se približimo svima onima kojima su naše usluge potrebne, bilo zbog dijagnostike oboljenja ili preventivnih kontrolnih pregleda. Iz tog razloga je kolektiv Zavoda “Hexalab” uvek tu da preciznim informacijama i tačnim rezultatima pomogne pacijentima i lekarima u dijagnostici.